Hogyan mélyítheted a természettel való kapcsolatodat?

Szeretnék néhány gondolatot és gyakorlatot megosztani Veled, kedves olvasó.

Egy-egy új szokás sok segítséget adhat. Közelebb vihet vagy tarthat a természettel lenni életmódhoz, és távolíthat a természetben lennitől.

Most lehet, hogy játék a szavakkal érzetet keltettem benned, számomra mégis nagy különbség van a kettő között. Ebben szeretnék egy megerősítést adni számodra a következő tippekkel!

Tűz – Rakjatok tüzet a barátaiddal, az engedélyezett időszakban és helyen. Ősidők óta a közösséget összetartó, központi szokás, amely hagyományt, ahogy a tüzet, életben kellene tartanunk.  Közös étkezések és beszélgetések kiváló pillanatai.

Víz –  Érintkezz, ne csak átkelj rajta – erdei patakokkal való érintkezés tavasztól késő őszig egy fantasztikus élmény. Hagyd a parton a cipőt, és szabadítsd fel a lábat! Vagy csak a tenyeredbe emelt vízkehely is átjárja a lelket.  

Levegő – Mély lélegzet. Régi idők nyelve lélekzetnek mondta, nem véletlenül. A levegő, a légzés nyugtat, tudatosít, emel, frissít, kapcsol. Az erdő friss és tiszta levegőjével töltsd fel tested minden sejtjét!

Föld – Ismét hátrahagyhatod a cipőt, és kipróbálhatod a földelés egy más módját. Milyen érzés, ahogy talpad érinti a földet? Feküdj le a földre, és teljes testeddel érezd az Anyatermészettel való kapcsolódásodat.

+1: Ha készen állsz, próbáld ki a bivakolást (szabadtéri alvás)! Egész más minőségében is érzékelheted az erdőt!