Események betöltése

« Összes EsemĂ©nyek

đŸ§šâ€â™€ïž ErdƑtĂŒndĂ©r-avatĂĄs©// erdei Ă©lmĂ©nyprogram gyereknapon

mĂĄjus 28 @ 10:00 - 12:30

8Ft
erdƑtĂŒndĂ©r-avatĂĄs Kalocsai Adri

SzeretnĂ©l az erdei tĂŒndĂ©rek közĂ© tartozni? A fĂĄk, virĂĄgok, mĂłkusok barĂĄtaivĂĄ vĂĄlni? EgyĂŒtt Ă©nekelni a madarakkal? Szeretettel ĂĄrasztani el az erdƑt?

Ha a 12 kihĂ­vĂĄst, amelyet 6 tĂŒndĂ©r sĂșgott meg nekem – a kalandsĂ©ta sorĂĄn azt is megtudod kik Ƒk? – sikeresen teljesĂ­ted, a TĂŒndĂ©rtanĂĄcs tagjakĂ©nt erdƑtĂŒndĂ©rrĂ© avathatlak a közös kalandunk vĂ©gĂ©n.

A kalandot teljesĂ­tƑ elĂ©rkezik az avatĂł ceremĂłniĂĄra, amely sorĂĄn fogadalomtĂ©tel Ă©s meglepetĂ©s is vĂĄr.

VĂĄrlak szeretettel, ha 7 Ă©vesnĂ©l idƑsebb vagy, Ă©s mĂ©g nem töltötted be a 13-at. (Kamaszoknak kĂŒlönĂĄllĂł programot szervezek.) SzĂŒleid elkĂ­sĂ©rhetnek, de ne feledd: a kihĂ­vĂĄsokat Neked kell teljesĂ­tened!

Kalandra fel!

VĂĄrlak szeretettel,

Adri, az erdƑtĂŒndĂ©r đŸ§šâ€â™€ïž

SzĂŒlƑknek egy kis segĂ­tsĂ©g:

Többek között agrĂĄrmĂ©rnök, gyerek coach, okl. erdƑfĂŒrdƑ-vezetƑ, erdei Ă©lmĂ©nytĂșra vezetƑ Ă©s tĂĄrsadalmi Ă©rzĂ©kenyĂ­tƑ programokat vĂ©gzƑ CsendtörƑ AlapĂ­tvĂĄny alapĂ­tĂłjakĂ©nt kiemelten fontosnak tartom a gyerekek – ma elterjedt kifejezĂ©ssel Ă©lve – környezeti nevelĂ©sĂ©t. Azonban szĂĄmomra az erdƑben töltött, Ă©s az ott megĂ©lt önreflektĂ­v idƑ, az ember Ă©s termĂ©szet kapcsolatĂĄt emelƑ alkalmak.

Ezt a kapcsolatot ma az iskolapadban ĂŒlve a gyerekek többsĂ©ge nem sajĂĄtĂ­thatja el, ahogy a lelki egĂ©szsĂ©g fontossĂĄgĂĄt hangsĂșlyozĂł mĂłdszereket sem. PĂ©ldĂĄul az Ă©rzelmek azonosĂ­tĂĄsĂĄt, a belsƑ hang hallĂĄsĂĄnak kĂ©pessĂ©gĂ©t, az alapvetƑ kommunikĂĄciĂłt, az egymĂĄs Ă©s a környezetĂŒnkkel szembeni tiszteletet, Ă©s felelƑssĂ©gvĂĄllalĂĄs Ă©rtĂ©keit. Egyre nagyobb tere van az online Ă©lmĂ©nyszerzĂ©snek, Ă©letĂŒk jelentƑs rĂ©sze kötƑdik mĂĄr online tevĂ©kenysĂ©gekhez, földelt ĂĄllapotukat elveszĂ­tve. DigitĂĄlis tudatossĂĄg trĂ©nerkĂ©nt (CsendtörƑ AlapĂ­tvĂĄny – Smart User program) tapasztalom a gyerekek attitƱtjĂ©d, kihĂ­vĂĄsait Ă©s a kiberĂ©letbe szĂŒletett ĂĄllapotuk miatti korlĂĄtozottsĂĄgot. BeleĂĄstam magam a kibervilĂĄg összefĂŒggĂ©seibe Ă©s hatĂĄsaiba is, azĂ©rt hogy rĂĄlĂĄssak a megfelelƑ arĂĄnyokra a mai gyerekek szĂŒksĂ©gleteit tekintve.

Azonban tĂĄrsadalmi Ă©s egyĂ©ni jĂłlĂ©tĂŒnkhöz a fenti Ă©rtĂ©kek hozzĂĄtartoznak.  Többek között ez ösztönzött engem ennek a programnak a megĂĄlmodĂĄsĂĄra, Ă©s kidolgozĂĄsĂĄra. 

A program az erdƑvel valĂł jĂĄtĂ©kos kapcsolĂłdĂĄs. A feladatok rĂ©vĂ©n a gyerekek megismerkednek az Ă©rzĂ©kszerveikkel, Ă©s a kĂ©pzeletĂŒkkel, kĂ­sĂ©rletet tĂ©ve a belsƑ hang meghallĂĄsĂĄnak kĂ©pessĂ©gĂ©re. A tĂĄvolsĂĄg max. 1.5 km, tehĂĄt nem megterhelƑ.

Az erdƑfĂŒrdƑ mĂłdszert gyereknyelvre, Ă©s lĂ©lekre fordĂ­tottam le. VidĂĄm 2 Ă©s fĂ©l Ăłra vĂĄrja Ƒket az erdƑben.

HelyszĂ­n: Budapest, Pilisi ParkerdƑ (2. kerĂŒlet)

TovĂĄbbi technikai rĂ©szleteket jegyvĂĄsĂĄrlĂĄst követƑen kĂŒldök vagy ha addig felmerĂŒl Bennetek bĂĄrmilyen kĂ©rdĂ©s, jelezzetek a weboldal kapcsolat menĂŒpontjĂĄn vagy a CsendtörƑ AlapĂ­tvĂĄny facebook oldalĂĄn keresztĂŒl.

Az ĂĄr egy gyermekre vonatkozik, max. 2 felnƑtt kĂ­sĂ©rƑvel. KorlĂĄtozott lĂ©tszĂĄm, max. 15 gyerek.

Ahogy minden programom esetĂ©n, itt is Ă©l a szolidaritĂĄs jegy. Vagyis ha anyagilag nem ĂĄll mĂłdodban tĂĄmogatni a munkĂĄmat, de Ășgy Ă©rzed abszolĂșt nektek szĂłl, lehetƑsĂ©get biztosĂ­tok az ingyenes rĂ©szvĂ©telre. RĂ©szletek az esemĂ©ny” menĂŒpont „SzolidaritĂĄs jegy” esemĂ©nye alatt talĂĄlhatĂł.

RĂ©szletek

DĂĄtum:
mĂĄjus 28
IdƑpont:
10:00 - 12:30
Összeg:
8Ft

Jegy

Az alĂĄbbi szĂĄmok tartalmazzĂĄk a kosarĂĄban lĂ©vƑ jegyeket erre az esemĂ©nyre. A "Jegyek beszerzĂ©se" gombra kattintva szerkesztheti a meglĂ©vƑ rĂ©sztvevƑi informĂĄciĂłkat, valamint mĂłdosĂ­thatja a jegyek mennyisĂ©gĂ©t.
ErdƑtĂŒndĂ©r-avatĂĄs gyereknapon
8.000 Ft
14 elĂ©rhetƑ