Ember a Természetben​

A természettel EGYségben éltek elődeink, ennek újraélesztésére hívlak Téged a sétáink során.

A skandináv, germán, kelta törzsek vagy magyar őseink az Anyatermészet ritmusával összhangban éltek, ünnepeltek, és vetettek számot lélekben és a térben egyaránt. A fák bölcsességére, ősi elemek tiszteletére épülő hagyományok, a Föld adta táplálék iránti hála hozzám közel állnak, ill. az az életmód, melyben tiszteletet mutatva éltek a rendkívüli Anyatermészet iránt. Ahol az ember még nem gázolt át a természeten, ahol vele együttműködve szívta be a levegőt, gyógyításra használta az erdő ajándékait, élvezte az esőt, érte napsugár a terményeit. 

Sétáim tematikája reményeim szerint egy felejthetetlen élmény számodra. Olykor, egyik-másik sétámon a belső csendhez érkezésed mellett, egy kis mitológiai kalandozásra hívlak.  Megtudhatod milyen jelentéssel bírtak a különböző fafajták vagy szentnek tartott állatok őseink számára, akár gazdagodhatsz az adott évszak ünnepi rítusainak elemeivel. 

Ízelítő, miképp kapcsolódtak az Anyatermészet ritmusához őseink, akár miképp hangolhatod magad erre a ritmusra, bolygónk vagy inkább az emberiség jövője érdekében. 

Évkörnek megfelelő tematikájú csoportos sétáimat és további erdőfürdő lehetőségeket az esemény menüpontban találod, ha egyedi konstrukciót szeretnél a kapcsolatra kattinthatsz. 

„…..Minden gyermeknek ültessünk egy fát,
Hogy a Föld Anya méhéből élet fakadhasson,
Miként az asszony méhe életet ád.
Mert aki elpusztít egy fát az
Saját gyökereit vágja át….”

Edmond Bordeaux Székely